A Toljuk.hu oldalon civil szervezetek, művészeti és iskolai csoportok projektjei gyűjtenek adományokat az alábbi módon.

Projekt: A Toljuk.hu főoldalán listázott kezdeményezés, amely leírással és/vagy videóval mutatja be, mire szeretné felhasználni a projekt leírásában szereplő adománygyűjtésre kitűzött célösszeget. Új projekt felvételét a projekt címével, leírásával és a kapcsolódó médiatartalommal a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen lehet kezdeményezni.

Támogatás: A Toljuk.hu látogatói a "Támogatom őket" gombra kattintva kezdeményezhetik PayPalon és banki fizetőrendszeren keresztül a pénzbeli támogatás eljuttatását a projektnek. Támogatás indításához nem szükséges regisztráció. A támogatásra beérkezett összegből 8% kezelési költség és banki költség levonása után az összeget a projektgazda számlájára átutaljuk. A támogatásra felajánlott összeget nem áll módunkban visszautalni a támogatónak, amennyiben a projekt gyűjtése nem jár sikerrel, a projekt tulajdonosa újraindíthatja a gyyűjtést, vagy amennyiben úgy dönt, hogy nem indítja újra, akkor az addig beérkezett összeget megkapja.

Támogató: A projektet támogatók választhatják a támogatás során, hogy anonim járulnak hozzá a projekthez. A támogatók listája a projektek saját oldalán a Támogatók fülre kattintva érhető el.

Ajándék: A projektet elindító szervezet, vagy csoport a támogatók számára ajándékokat ajánlhat fel az egyes támogatói összegek után.

A gyűjtés célja és időtartama: A projektek oldalán a "Gyűjtés állása" dobozban látható, hogy a projekt határidőre gyűjt-e egy bizonyos összeget, vagy nincsen kitűzött célösszeg, csak gyűjtési időtartam. 

Hozzászólás: A projektek véleményezéséhez szükséges hozzászóláshoz a látogatóknak regisztrációra van szüksége.

Regisztráció: Név, Felhasználónév, Email és Jelszó megadásával. Regisztráció a hozzászóláshoz és a projektek követéséhez szükséges.